Sa nu te certi nicodata în pat!

 

iubiti-1349449683Acesta regula ar trebui sa fie sfânta pentru doi oameni care vor sa-si împarta viata. În locuinta comuna trebuie sa existe locuri care sunt rezervate doar starilor de spirit armonioase, romantice sau erotice. În caz contrar, în cazul unor controverse pe care le poate avea orice pereche, aceste stari dizarmonioase se pot lega în memorie de locul în care au aparut – deci sunt ancorate. Prin aceasta, se creeaza o ecuatie (egalitate) care indica faptul ca a te

 

afla într-un anumit loc este legat de un factor de risc major. Faptul ca, dupa aceea, acel loc nu este ideal pentru o relatie intima în doi, este de la sine înteles. Daca dormitorul vostru este deja afectat de aceasta situatie, mutati mobila, schimbati tapetul, zugraviti din nou, schimbati lenjeria de pat ~ pe scurt, schimbati încaperea în asa fel încât aceasta sa nu mai poata declansa stari de spirit nedorite, fiindca nu mai seamana cu locul în care au avut loc certurile. Dupa aceea, folositi cu întelepciune noua sansa care vi s-a oferit.

Agende zilnice camuflate

Nu încercati sa ascundeti problemele „sub covor”, puneti-le „pe masa” pentru a le discuta si clarifica. Daca este necesar, faceti o planificare comuna, conform criteriilor stabilirii optime a obiectivelor si fiti atenti mai ales la obiectivele aflate în spatele obiectivelor (metaobiectivele). Ajungeti la o solutie „câstig-câstig” dar, trebuie evitat ca planificarile voastre sa se excluda reciproc.

Daca problemele reale nu sunt dezbatute, apar cu usurinta asa numitele „planificari camuflate”, ceea ce înseamna ca unul dintre parteneri dezbate cu celalalt o tema care, de fapt, nici nu este importanta pentru el. Oricum, el îsi poate transfera în acest fel sentimentele care au avut o cu totul alta cauza inconstienta sau pe care nu doreste s-o discute deschis. Totusi, cu ajutorul acestei confruntari, el îsi poate deturna sentimentele pe care le declanseaza în el o alta problema, de care nu este constient sau pe care nu doreste s-o discute. Mai este posibil ca prin acest comportament sa urmareasca, constient sau inconstient, alte obictive decât cele declarate deschis. Cu timpul, toate acestea nu fac altceva decât sa otraveasca atmosfera.

(Sursa – Manualul NLP-ului spiritual -Walter Lubek)

Sa va fie de folos oameni frumosi!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

https://www.facebook.com/www.luminasufletuluitau.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s