PREGATIREA PENTRU SOMN IMPORTANTA ULTIMULUI MOMENT – O.M.Aivanhov

descărcareUn discipol da importanta modului in care adoarme, pentru ca noaptea e cea care determina ziua urmatoare. Deci, inainte de a se culca, se leaga de

lumea invizibila, lasa la o parte tot ceea ce l-a tulburat in cursul zilei, griji, nelinisti, suparari, el se gindeste la erorile pe care le-a putut comite pentru a le repara in timpul noptii si el se abandoneaza in sfarsit Ingerului mortii – este numele pe care Cabala il da Ingerului somnului- pentru ca in fiecare seara noi murim si in fiecare dimineata reinviem. A dormi, a parasi corpul fizic pentru a merge in cealalta lume, este un

exercitiu pe care-l practicam zilnic cu scopul de a fi gata pregatiti pentru o zi cind va trebui cu adevarat sa plecam in cealalta parte. Cel care nu stie cum sa adoarma, nu va sti mai bine cum sa moara.

Nu exista nici o diferenta intre a adormi si a muri, in afara de faptul ca, atunci cind murim, parasim definitiv casa pe care o locuiam. In timpul somnului o parasim de asemenea, dar ramine o legatura care ne retine in aceasta casa.

Presupuneti ca astazi ati fost fericit, bine dispus. Dar daca in momentul adormirii ati inceput fara a sti de ce, sa aveti ginduri de tristete, de descurajare, a doua zi, la trezire, veti fi uimit sa constatati ca ceea ce a fost frumos in trairea voastra din ajun a disparut complet si ca a ramas in loc doar o senzatie dezagreabila. Puteti deci constata ca ultimul moment a fost mai important, mai semnificativ ca intreaga zi. Presupuneti, din contra, ca ati avut o zi destul de proasta, dar ca inainte de a va abandona somnului, veti reusi, prin rugaciuni si ginduri bune, sa adormiti in pace. Aceste ultime momente curata totul in voi, va purifica, cu atat mai mult cu cat a doua zi va veti trezi cu intentii bune si proiecte bune.

Exista in om lucratori care utilizeaza tot ce el a gandit la frontiera dintre veghe si somn, fiindca gandurile activeaza diferite forte. Deci feriti-va, nu adormiti cu ginduri rele, pentru ca ele vor distruge tot ce ati acumulat bun in timpul zilei. In timp ce, daca adormiti cu ginduri bune, ele vor ameliora totul in voi si a doua zi veti fi uimit sa vedeti in ce stare de pace si lumina va veti trezi.

Evident, nu trebuie totusi sa ganditi ca puteti trai oricum in timpul zilei si faceti o rugaciune inainte de a adormi sau ca in momentul mortii va puteti sterge toate actiunile necorespunzatoare din timpul vietii. Nu pentru ca actionind astfel veti avea intotdeauna toti diavolii cu voi. Dar este totusi foarte important ca inainte de a adormi sa reusiti sa va calmati, sa va echilibrati, sa va purificati..

Daca se intimpla sa visam in timpul noptii ca …comitem acte reprobabile pe care nu le-am face in stare de veghe, este ca nu stim sa ne pregatim pentru somn. Inainte de a adormi trebuie sa ne pregatim pentru o calatorie sacra care va da rezultate intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat.

Se spune in Cabala ca in timp ce omul adoarme, un spirit impur se ataseaza corpului sau fizic pentru a-i sugera anumite idei, anumite dorinte. Acest spirit impur voieste sa stapaneasca corpul sau pentru ca el poseda o mare rezerva de forte. Pentru a va apara de acest spirit impur, trebuie sa rugati Cerul sa va trimita un Inger care va va pazi de el si care va va conduce la scoala Domnului pentru a studia acolo Iubirea si Intelepciunea. Astfel, in timpul noptii veti avea tot timpul un paznic care se va roti in jurul corpului vostru pentru a impiedica spiritul raului sa va ia in posesie.

Saditi in voi un gind bun seara, culcindu-va si lasati acest gand bun sa lucreze in timpul noptii. Nu va culcati niciodata cu un gand negativ in minte, pentru ca in timpul noptii va face ravagii in subconstientul vostru. Daca inainte sa adormiti sunteti invadati de nelinisti nu ramaneti in pat, sculati-va, aprindeti lumina, faceti cateva exercitii de respiratie sau o rugaciune sau cititi o pagina de gandire inalta si apoi culcati-va din nou. Daca aceasta stare reapare la un moment dat, sculati-va a doua oara si reancepeti. In orice caz sa stiti ca nu puteti lupta eficace ramanand intins. Veti spune ca, daca va sculati, va va lua frigul si ca puteti lupta prin gand ramanand in pat la cald. Nu, doar cand sunteti extrem de puternic va puteti apara! In pozitie orizontala sunteti mai pasiv si mai putin puternic. Din contra, vertical, aveti mai multe forte si posibilitati pentru a actiona.

Maestrul Peter Deunov a indicat o formula pentru a o recita in momentul culcarii: se recita aplicind palma mainii drepte la nivelul plexului solar si cu dosul mainii stangi asezate in spate, tot la nivelul plexului solar. Aceasta formula este urmatoarea:

Dumnezeu este in mine Lumina. Ingerii simt caldura.
Oamenii sunt bunatatea.

Dumnezeu este in mine lumina. Spiritul meu este caldura.
Eu sunt bunatatea.

Mai puteti spune inca: „Dumnezeul meu, ingaduie-mi in aceasta seara sa merg la scoala Ta de Iubire, de intelepciune si de adevar, pentru a invata sa servesc cel mai bine cauza Ta, pentru ca Imparatia Ta si Dreptatea Ta sa coboare pe pamant”. Ramineti cateva minute in meditatie, apoi trasati cu mina dreapta un pentagon in aer si va culcati.

Pozitia in care dormim este de asemenea foarte importanta. Este mai intai recomandat sa avem capul la Nord sau la Est. Este deasemenea recomandat sa nu dormim pe abdomen, nici pe spate, fiindca deseurile se acumuleaza in coloana vertebrala, nici pe partea stinga din cauza inimii.

Cea mai buna pozitie este pe partea dreapta deoarece deseurile se acumuleaza in ficat care este cel mai potrivit sa le elimine. Putem apoi sa ne schimbam pozitia in timpul noptii, dar este preferabil sa adormim pe partea dreapta.

INSOMNIA

In loc sa luptati ore intregi impotriva insomniei, fortandu-va sa inchideti ochii pentru a adormi, propuneti-va ideea ca v-ati decis sa vegheati. Sculati-va, incepeti sa lucrati ceva si ramaneti in contact acolo pana simtiti ca soseste linistea.

Sau ramaneti culcat, dar tineti ochii deschisi in intuneric cu intentia ferma de a ramane astfel toata noaptea, cu constiinta treaza; veti constata ca sunteti pe cale sa atipiti. In acel moment treziti-va si fortati-va sa pastrati ochii larg deschisi. Numai astfel somnul va veni foarte repede, in timp ce daca incercati sa inchideti ochii, nu veti reusi sa adormiti.
Alte metode:

a) Bautul de apa calda.
b) Masarea plexului solar in sens invers acelor de ceasornic.

Sa va fie de folos oameni frumosi!

 Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

https://www.facebook.com/www.luminasufletuluitau.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s