CUM AJUNGEŢI SĂ CÂŞTIGAŢI MAI MULŢI BANI

moneyToată lumea îmi spune că vrea să câştige mai mulţi bani. Chiar şi cei mai bogaţi oameni pe care i-am cunoscut îşi doreau să câştige mai mulţi bani. Soluţia nu e simplă, fiindcă depinde unde te afli şi ce faci. Unica regulă de care sunt sigur e că dacă eşti plătit cu ora, singurul mod de a obţine mai mulţi bani e să lucrezi mai multe ore.

 

Trebuie să găseşti o modalitate de a-ţi investi resursele de care dispui. Unii oameni investesc la bursa de valori, dar e bine să ai cunoştinţe despre bursă şi să pui totul pe hârtie înainte de a-ţi arunca banii într-o asemenea afacere. Alţi oameni cumpără case vechi şi le restaurează…………………………………………..

Marea greşeală de care se fac vinovaţi oamenii, chiar şi miliardarii, e că acumulează averi investind într-un domeniu în care sunt experţi, apoi vine cineva şi le spune de o altă oportunitate – una în care nu au niciun fel de experienţă – şi ei se aruncă. În loc să acţioneze bazându-se pe îndelunga lor istorie personală privind lucrurile sigure din domeniul la care se pricep şi să ia decizii pozitive, ei se încred în altcineva. Problema e că atunci când fac asta, nu se bazează pe nimic pentru a decide dacă un lucru reprezintă sau nu alegerea potrivită. Şi riscă să piardă foarte mulţi bani.

Există două tipuri de venit. Există un venit care se bazează pe producţie şi un venit în funcţie de timpul de lucru. Foarte mulţi oameni au un serviciu şi până la urmă reuşesc să obţină o mărire de salariu, apoi o altă mărire de salariu. Dacă aveţi o profesie care vi se potriveşte, în timp, veţi ajunge să vă descurcaţi destul de bine. Însă dacă lucraţi într-un domeniu care nu vi se potriveşte, puteţi să munciţi toată viaţa, făcând acelaşi lucru, fiindcă nu aveţi crezul că puteţi să transformaţi o ghindă mică într-un stejar falnic.

Pe această planetă, mai ales în societăţile libere, oportunităţile sunt nelimitate. Cu adevărat nelimitate. Singurul lucru care îi împiedică pe mulţi oameni să acţioneze este lipsa crezului că pot face un lucru simplu. Nu trebuie să renunţe la ceea ce fac în acel moment. Trebuie doar să înceapă ceva nou.

Dacă vă construiţi crezurile adecvate şi priviţi lucrurile prin lentilele corecte şi dacă vă planificaţi bine şi nu faceţi lucruri pe care nu le înţelegeţi doar pentru că altcineva vă spune că veţi da lovitura, veţi reuşi să fiţi întreprinzători. Trebuie să vă asiguraţi că staţi de vorbă cu oameni care au făcut lucrul respectiv.

Mulţi oameni care îşi fac o firmă sunt nechibzuiţi, adesea îşi aduc în consiliul director contabilul sau avocatul, ceea ce constituie o mare greşeală. În loc să procedaţi aşa, găsiţi oameni care au înregistrat succese şi lăsaţi-i pe ei să vă fie consilieri. Dacă au reuşit înseamnă că se pricep. Nu te poţi aştepta ca un individ – avocat sau contabil – care nu a obţinut succese în domeniul comerţului să fie capabil să-ţi ofere sfaturi bune. Consiliul director are rolul de a te îndruma pentru a reuşi. Trebuie să găseşti oameni pe care nu îi cunoşti, de care nu eşti ataşat afectiv şi cu care nu ai în comun decât dorinţa ca respectiva afacere să reuşească. Dacă tu însuţi eşti expertul, s-ar putea să nu fie înţelept să faci aşa cum te sfătuiesc ei. Cel care ia deciziile trebuie să fii tu, iar dacă nu te pricepi în acel domeniu, găseşte-i pe cei care se pricep.

Planeta e plină de milionari. Astăzi străzile sunt împânzite cu oameni de succes. În plus, există şi mulţi oameni de succes care s-au retras din afaceri şi care sunt gata să vă împărtăşească din secretele care i-au ajutat să reuşească.

La bănci, veţi găsi întotdeauna oameni care vă pot sfătui cum să lucraţi cu o bancă. Însă ei nu vă pot sfătui ce să faceţi cu banii pe care îi împrumutaţi de la ei, că doar de aceea lucrează la bancă. Ei vă pot da informaţii despre operaţiile bancare – oamenii nu vă pot sfătui decât în privinţa lucrurilor la care se pricep. Dacă ţineţi cont de asta, dacă discutaţi cu suficient de mulţi oameni şi dacă

primiţi suficiente sfaturi înţelepte, puteţi înregistra progrese. În schimb, dacă staţi acasă şi vă văitaţi: „N-o să reuşesc în veci. N-o să se întâmple nimic”, puteţi să fiţi siguri că exact aşa va fi.

Eu vă recomand să vă înşelaţi de această dată. Ieşiţi în lume şi aflaţi ce nu ştiţi, învăţaţi acele lucruri şi petreceţi mult timp punându-le în practică. Cunosc o mulţime de oameni care au început prin a nu avea nimic şi care acum au foarte mult dintr-un lucru sau altul. Vă recomand să le urmaţi exemplul.

Cum să câştigaţi mai mulţi bani

 1. Construiţi-vă crezul că sunteţi înstărit.

 2. Puteţi face asta revăzând Inventarul în care sunt prezen-

  tate submodalităţile unui crez puternic. Luaţi imaginea cu dumneavoastră devenind înstărit în viitorul apropiat şi mutaţi-o în submodalităţile crezului puternic. Faceţi asta de mai multe ori.

 3. Focalizaţi-vă să câştigaţi bani pe baza a ceea ce ştiţi, nu pe baza a ceea ce nu cunoaşteţi suficient de bine.

 4. Învăţaţi tot ce e de ştiut despre afacerea sau oportunitatea pe care o aveţi în vedere. Faceţi cercetări amănunţite, astfel încât totul să vă fie cât se poate de clar.

 5. Găsiţi un mentor care a reuşit deja în afacerea la care vă gândiţi şi întrebaţi-l tot ce aveţi nevoie să ştiţi pentru ca lucrurile să meargă bine.

 6. Întrebaţi-vă întotdeauna ce puteţi face pentru a fi cât mai folositor semenilor şi fiţi pregătit să lucraţi mai eficient ca niciodată.

  (sursa -carte -Fa-ti viata exact cum vrei tu! – Richard Bandler)

  Sa va fie de folos oameni frumosi!

  Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

  http://www.luminasufletuluitau.ro

  https://www.facebook.com/www.luminasufletuluitau.ro/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=10000600928141

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s