Spirit sanatos in corp sanatos – Peter Deunov

 

imagesSanatatea perfecta se instaureaza cand viata spiritului se manifesta in armonie cu trupul prin intermediul sufletului. Prin suflet intelegem legatura vie dintre spiritul divin si trup.
In acest sens gandurile, sentimentele si dorintele fac parte din suflet si actioneaza asupra trupului.
Pentru a-si reinoi existenta, omul trebuie sa inceapa prin a-si regenera trupul, invatand sa se hraneasca si sa respire corect. Mai apoi trebuie sa se obisnuiasca sa-si controleze gandurile, sentimentele si actele, pentru a-si mentine trupul si inima pure.
Lumina binelui ..bunatatea este fundamentul vietii, iar binele este manifestarea sa. Omul trebuie sa cultive binele in el si in jurul lui; daca isi neglijeaza aceasta indatorire, va aparea raul, cu contradictiile si suferintele sale.
Cauza tuturor bolilor se afla in ganduri. Gandurile sunt de doua feluri: constructive si distructive; unele dilateaza vasele capilare, celelalte le contracta. Exista ganduri care scad temperatura si altele care o maresc. Cresterea temperaturii este periculoasa pentru om, dar si mai periculoasa este scaderea ei. Omul are o temperatura normala, care este naturala; este placuta si confortabila – aceasta este temperatura caracteristica starii de sanatate. Omul o pierde cand se imbolnaveste.

Ce cauza are durerea de cap?
Va doare capul cand stomacul nu functioneaza cum trebuie. Iar atunci cand creierul functioneaza prost, veti suferi de stomac. Pentru a va vindeca de dureri de cap, trebuie sa echilibrati raporturile perturbate dintre partea anterioara si posterioara a creierului. Partea anterioara a creierului este legata de intelect, iar cea posterioara, de sentimente. Daca partea anterioara nu functioneaza normal, veti avea dureri de cap. Daca aveti tulburari de stomac, acestea depind de creierul posterior. Daca partea posterioara a creierului are o temperatura mai ridicata decat a celeilalte, apare o boala. Multe boli debuteaza prin cresterea temperaturii creierului posterior. Unul dintre centri dragostei este situat chiar in partea din spate a capului. Deseori oameni se imbolnavesc din dragoste, fiindca se gandesc fara incetare la persoana iubita si doresc sa o dobandeasca. Natura nu ne permite sa acaparam ceea ce ne-a pus la dispozitie; putem sa ne servim de tot ceea ce ne da, dar se opune sa-l pastram pentru noi. Daca prin dragostea voastra tindeti sa dobanditi ceea ce natura a creat, va indreptati spre o stare maladiva. Aveti dreptul sa iubiti, dar nu intr-o maniera abuziv posesiva.
Va doare capul? Nu stiti sa mancati
Va supara plamani? Nu stiti sa respirati.
Aveti probleme cu intelectul? Nu stiti sa ganditi.
Atunci, indreptati-va !
Cand va treziti dimineata, primul lucru pe care il aveti de facut este sa nu va ganditi la ceea ce va preocupa.
Indreptati-va gandurile spre Dumnezeu. Incepeti prin a respira in mod constient. Inspirati pe nara stanga, deoarece curenti sai sunt lunari, purificatori; retineti aerul si expirati prin nara dreapta, apoi inspirati imediat prin aceasta din urma, ai carei curenti sunt solari.
Faceti acest exercitiu de trei ori pentru a stabili o baza favorabila pentru sanatate.
Primul lucru pe care Dumnezeu il cere de la noi este sa fim sanatosi, sa avem ganduri si sentimente pure. Sentimentele depind de respiratie si de stomac.
Cel care sufera de plamani nu poate iubi corect.
Cel care sufera de actiuni ale stomacului nu poate actiona in mod satisfacator.
Cel care nu gandeste corect nu poate sa dea glas adevarului.
In felul acesta sunt legate intre ele aceste elemente. Trebuie deci sa va corectati gandurile, sentimentele si actele.
Gandirea, inima si vointa pot vindeca toate bolile: este cea mai sigura metoda.

….Ganditi corect, introduceti dragoste in sufletul vostru, eliminati gandurile si sentimentele amare si va veti recapata imediat sanatatea….
Sa va fie de folos oameni frumosi!
Psiholog Psihoterapeut Recatej Luminita Luana

http://www.luminasufletuluitau.ro

Reclame

Un gând despre „Spirit sanatos in corp sanatos – Peter Deunov

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s