Motive pentru casatorie

 

weddingO COMPANIE PLACUTA
Sotul sau sotia trebuie sa fie cel mai bun prieten. Cu el sau cu ea trebuie sa poti discuta, practic, despre orice. Sa-ti faca placere sa petreceti impreuna ore intregi. Cand sunteti impreuna te simti in largul tau. Cine ar renunta la un astfel de partener si cine ar accepta ca el sa-l paraseasca, fara sa-l pastreze pentru totdeauna? Cand ai un prieten bun faci tot posibilul pentru a cultiva aceasta prietenie si ai vrea sa petreci cat mai mult timp impreuna cu el.

O VIATA SEXUALA IN DEPLINA SIGURANTA SI CONVENABILA
Nu trebuie sa ne incruntam cand auzim despre aceasta motivare a casniciei, ea fiind una dintre cele mai marcate caracteristici ale relatiilor de dragoste. Satisfactia sexuala are un rol important in viata noastra.
Majoritatea oamenior se casatoresc sperand ca in casnicie li se va oferi o viata sexuala placuta si satisfacatoare.
Sansa unei vietii sexuale in deplina siguranta si sanatoase este mult mai mare la cuplurile casatorite la care functioneaza bine si cooperarea sexuala, decat in cazul persoanelor necasatorite care isi schimba partenerii la cateva zile sau luni. Formarea unor deprinderi sexuale cere timp, dar de indata ce ti-ai facut cunoscute preferintele si partenerul s-a obisnuit cu ele, te simti admirabil cand faci dragoste.

INTEMEIEREA UNEI FAMILII
Pe langa efectul benefic asupra copiilor, intemeierea unei familii aduce si parintilor multe bucurii si le imbogateste experienta in acest domeniu. A fi parinte este ca si cum ti-ai retrai propria viata. Sacrificiul pentru copii te invata sa fii rabdator, perseverent, intelegator. Pentru copii este extrem de benefic sa fie crescuti de parinti, dat tot o binefacere este si pentru parinti sa-si vada copiii dezvoltandu-se. Intregul proces se constituie intr-o experienta a cresterii, maturizarii si implinirii.

UN MOD DE VIATA PROPRIU
Viata unei femei depinde, in mare masura, de barbatul cu care s-a casatorit si de ocupatia acestuia. Ceea ce nu inseamna ca viata barbatului n-ar fi influentata de femeia cu care s-a casatorit.
Evident, influenta reciproca este foarte mare.
Modul de viata al persoanelor casatorite este considerabil influentat de veniturile lor, precum si de nivelul lor de pregatire si de deprinderile lor sociale.

(sursa -Dr.Paul Hauck)

Sa va fie de folos oameni frumosi!
Psiholog Psihoterapeut Recatej Luminita Luana

 www.luminasufletuluitau.ro

https://www.facebook.com/www.luminasufletuluitau.ro/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s