Anorexie nervoasa/bulimie

anorexie-mentale1Anorexia nervoasa este descrisa ca o afectiune psihologica. Oamenii care sufera de ea au o teama incredibila de a nu deveni obezi. De multe ori, ei se duc la baie imediat si isi vomita mancarea. In aceasta forma, boala se numeste bulimie.


Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

In cazurile extreme, persoana refuza complet sa manance. Ea are o parere foarte proasta despre infatisarea sa fizica, este obsedata de exercitiile fizice si incepe sa isi piarda parul din caza deficitului de vitamine si minerale.

 

Persoanele care sufera de anorexie nervoasa si de bulimie se pricep de minune sa isi ascunda boala de restul lumii. De altfel, aceasta caracteristica este unul din simptomele bolii.

Marea majoritate a suferinzilor de anorexie au un deficit de magneziu. De aceea, ei trebuie sa ia suplimente cu aceasta substanta minerala inainte de a putea fi vindecati.

Convingerea unui anorexic ca are nevoie de vitamine si de minerale este unul din cele mai dificile lucruri din lume.

Lucrul cu convingerile

Este foarte important ca pacientul de anorexie sa isi doreasca sa se vindece. Este aproape imposibil sa vindeci un astfel de bolnav daca este adus la cabinetul tau de catre o alta persoana. Daca persoana nu doreste sa se vindece, poti lucra ore in sir cu… convingerile sale fara sa obtii nici cel mai mic rezultat.

Majoritatea convingerilor unui anorexic sunt legate de conceptul de „frumusete” si de perceptia celorlalti asupra sa, dar si de maniera in care „absoarbe” viata si de sentimentele sale fata de aceasta.

Oamenii care sufera de aceasta boala au tendinta de a-si invinovati parintii, terapeutii, medicii si pe oricine altcineva, mai putin pe ei insusi, pentru ca sunt asa cum sunt.

Daca au parinti cu o tendinta accentuata de a-i controla, anorexicii isi creaza aceasta boala ca un ultim resort prin care isi pot mentine puterea personala.

(sursa -carte-Terapia Teta – Vianna Stibal)

Sa va fie de folos oameni frumosi!

Pentru a programa o sedinta de psihoterapie poti suna la numarul 0724769073 sau email: lumina.suflet@yahoo.com

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

Lasă un comentariu