Intrebarile potrivite…

10653372_846712542040651_1206103197491607987_nIn fiecare zi, fiecare dintre noi facem o multime de alegeri care vor avea impact asupra vietilor noastre. Unele alegeri ne vor conduce direct spre succes, in timp ce altele ne vor aduce in fata cu esecul.

Ce trebuie sa stim este ca fiecare alegere, importanta sau nu, usoara sau dificila, pe care o luam in mod individual sau colectiv, ne modifica cursul vietii. Calitatea alegerilor noastre va hotara, daca ne vom lupta cu frustrarile, sau vom trai o viata extraordinara – viata visurilor noastre.

Capacitatea noastra de alegeri implica anumite drepturi si libertati. Daca putem alege, atunci putem determina ce decizii sa luam in legatura cu sanatatea, relatiile, finantele si carierele noastre, cu vietile noastre sociale si cu credintele noastre spirituale. Optiunea ne permite sa alegem, sa selectam, sa decidem intre posibilele cai de urmat. Sa mergem la dreapta sau la stanga. Sa mergem inainte sau inapoi, sa fim fericiti sau tristi, iubitori sau plini de ura, satisfacuti sau nemultumiti. Alegerea ne da putere de a avea succes sau de a fi neimpliniti, sa fim buni sau extraordinari, sa simtim placere sau durere. Putem alege inghetata  cu ciocolata sau cu vanilie, putem munci sau ne putem juca, economisi sau cheltui, putem fi responsabili de faptele noastre sau victime. Putem fi ocupati sau nu, fideli sau nu, disciplinati sau lenesi. Putem merge pe o cale care sa ne reflecte sinele nostru superior, sau pe una care sa ne reflecte sinele nostru inferior, in final, noi suntem cei care alegem.

Cartea – Intrebarile potrivite– scrisa de Debbie Ford este alcatuita din zece intrebari fundamentale concepute cu scopul de a va clarifica motivatiile care stau la baza actiunilor voastre. Raspunsurile pe care le veti da la aceste intrebari, vor dezvalui imediat modul in care ganditi si va vor ajuta sa faceti alegerile care se dovedesc a fi, in mod categoric, in interesul vostru. Ele pot pacali prin simplitate, dar sunt deosebit de puternice si pot fi folosite in orice situatie, sau in orice moment de cumpana.

Iata care sunt intrebarile potrivite:

  • Aceasta alegere ma va impinge catre un viitor fericit, sau ma va tine blocat in trecut?

  • Aceasta alegere va duce la o viata implinita pe termen lung, sau va constitui doar o satisfactie de moment?

  • Sunt stapan pe propria mea putere, sau incerc sa multumesc pe altcineva?

  • Ma gandesc la ce este corect, sau la ce este gresit?

  • Aceasta alegere imi va aduce si mai multa energie vitala, sau imi va fura energia?

  • Voi folosi aceasta situatie ca pe un catalizator in cresterea si evolutia mea, sau o voi folosi pentru a ma pedepsi?

  • Aceasta alegere imi sporeste puterea, sau mi-o slabeste?

  • Este aceasta un act de iubire de sine, sau un act de autosabotaj?

  • Este aceasta un act de credinta, sau un act caracterizat de frica?

  • Aceasta alegere reprezinta manifestarea laturii mele Divine, sau a laturii mele umane?

De ce aceste intrebari? Odata, l-am auzit pe Tony Robbins, spunand:

„Intrebarile de calitate creeaza o viata de calitate”. Calitatea vietilor noastre este suma tuturor deciziilor noastre. Pentru a lua decizii de calitate, trebuie sa vedem limpede. Punandu-ne intrebari in legatura cu toate variantele posibile, devenim mai constienti si putem vedea mai clar eventualele rezultate ale actiunilor noastre.

Cand va puneti aceste intrebari pe parcursul procesului decizional, vedeti imediat daca decizia pe care sunteti pe cale s-o luati este o expresie a partii voastre luminate sau a celei intunecate, daca alegerea provine din visele voastre, sau din temeri si indoieli. Aceste intrebari va ofera intelepciunea necesara, pentru ca ……..ce era inainte inconstient, sa devina constient, pentru ca sa puteti alege cu toata puterea ce vine din actul de a fi pe deplin constient.

Eu lucrez cu ele la cabinet si rezultatele sunt foarte bune, doresc sa va fie si voua de folos!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

Intotdeauna exista o cale!
Cabinet psihologic Lumina Sufletului Tau ofera o atmosfera calda, destinsa si primitoare, asigurandu-va pastrarea confidentialitatii, este un cabinet pentru linistea sufletului dumneavoastra.
Cabinetul psihologic ofera servicii pentru diferite tipuri de tulburari precum: anxietatea, atacul de panica, anorexia, bulimia, depresia, dependenta de alcool, dependenta de droguri, dependenta de fumat, fobii, stresul posttraumatic, tulburari de personalitate.
Cabinetul psihologic vine si in intampinarea parintilor care se confrunta cu probleme de natura comportamentala ale copiilor lor, terapie de cuplu, probleme legate de feminitate, trauma divortului, trauma decesului, tehnici de relaxare, orientare in cariera, tehnici pentru incredere in tine si in potentialul tau, tehnici pentru dezvoltare personala, tehnici pentru atragerea partenerului ideal in viata ta, invatarea meditatiei, exercitii de feminitate, meditatia chakrelor, meditatia pentru atragerea abundentei in viata ta, hipnoza terapeutica, regresii in vieti anterioare, acupunctura fara ace, numerologie si orice problema legata de linistea sufletului.
Pretul unei consultatii individuale este de 100 lei si a unei consultatii pentru cuplu este de 200 lei.
Pretul unei consultatii privind regresii in vieti anterioare este de 300 lei.
Pretul unei consultatii privind terapia de intinerire este de 150 lei.
Numerologie -200 lei.
SEDINTELE se pot face si prin Skype sau telefon.
Va astept cu mare drag sa gasim impreuna o solutie adecvata pentru linistea sufletului dumneavoastra.
Calea 13 Septembrie 197 – Bucuresti
telefon -0724769073
Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita
www.luminasufletuluitau.ro
Blog – luminasufletuluitau.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s