Spate – Zona lombara – A doua vertebra lombara L2 – Cauzele subtile ale imbolnavirii (3)

lumbar_spondylolisthesis_anatomy05L2 – starea celei de a doua vertebre lombare depinde mult de flexibilitatea mea fata de mine si fata de ceilalti. Singuratatea si tristetea, cauzate de multe ori de o timiditate accentuata, de asemenea, factori importanti care pot afecta starea celei de a doua vertebre lombare. In general… nu stiu cum sa imi exprim emotiile, avand uneori emotii explozive, sau…imi pun o masca pentru a ma apara si a evita ca ceilalti sa vada ce se intampla in interiorul meu. Starea de rau poate deveni atat de puternica, incat vreau sa imi „ingrop” raul prin alcool, droguri, munca etc.

L2 – transmite astfel un semnal de alarma. Nu mai vreau sa fiu jignit si umilit. Am tendinta de a vedea totul in negru si traiesc intr-o stare de depresie, care pe undeva imi place, deoarece astfel am un rol de victima, care ma obliga sa nu actionez si sa schimb lucrurile in viata mea. Ii pot acuza pe parintii mei sau anumite evenimente din copilarie pentru nefericirea mea actuala. Cred ca supravietuirea mea depinde de iubirea celorlalti.

La fel ca in cazul vertebrei L1, am un sentiment de neputinta si de tristete, care vor afecta vertebra L2. Sunt trist deoarece ar fi trebuit sa ma bucur de placerile vietii, in timp ce nu imi permit acest lucru, din cauza „obligatiilor” mele sau din datorie, pentru a da un bun exemplu celorlalti. Trebuie sa imi implinesc nevoile mele si uneori si pe ale celorllati.

Trebuie sa invat ca nu trebuie sa fiu perfect. Uneori ma simt incapabil si neputincios in fata unor situatii si imi este greu sa renunt la ceva. Mentionez faptul ca, afectarea vertebrei L2 poate duce la dureri de abdomen, apendicita sau afectiuni la picioare, putand aparea varice.

Accept sa las la o parte furia sau ranchiuna pe care le am fata de mine: nu trebuie decat sa fiu sincer cu mine insumi si cu ceilalti.

Accept sa imi exprim liber suferintele, bucuriile, indoielile, neintelegerile, frustrarile, pentru  fi mai deschis fata de ceilalti si pentru ca vertebra L2 sa isi revina la starea de sanatate.

Cauzele probabile – Dureri blocate din copilarie.

Noul mod de gandire – Transcend limitarile parintilor mei si imi traiesc viata asa cum inteleg eu. A sosit randul meu.

(Va urma – A treia vertebra lombara L3 – Cauzele subtile ale imbolnavirii)

(Sursa – Louise L.Hay, dr.Jacques Martel)

Sa va fie de folos oameni frumosi!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

Reclame

Un gând despre „Spate – Zona lombara – A doua vertebra lombara L2 – Cauzele subtile ale imbolnavirii (3)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s