Ceafa – Cauzele subtile ale imbolnavirii

durere_ceafa_1Ceafa este regiunea corpului pe unde trec toate energiile (undele) pentru a se repartiza apoi in intreg corpul. Ceafa se afla in varful coloanei vertebrale. Coloana este sustinerea, structura corpului. Prin urmare, ceafa este ca un pivot al capului.

Ceafa ma ajuta sa vad toate fatetele unei situatii. Daca este flexibila, pot fi pe deplin deschis fata de cei din jurul meu si pot face fata exigentelor. Corespunde increderii mele in mine. Daca imi este teama ca mi se va intampla ceva rau, imprevizibil, ceafa va fi afectata in acest caz. Sau daca traiesc o nedreptate sau vad undeva o nedreptate, ceafa va reactiona. Este posibil sa ma aflu intr-un moment al vietii in care nu mai stiu incotro sa ma indrept. Exista multe surprize si elemente imprevizibile, mai ales pe plan familial si am tendinta de a juca rolul martirului.

Ceafa rigida este semnul unui refuz sau al unei acumulari de energie. Capul nu se mai poate intoarce in diferite directii. Pot avea impresia ca nu am sustinere si am tendinta de a fi incapatanat si rigid in felul meu de a gandi si de a face lucrurile cum vreau eu. Acest lucru ma face  sa fiu pasiv, sa evit sa merg inainte si sa actionez. Trebuie sa las sa circule aceste ganduri, care imi blocheaza mintea si care nu cer decat sa fie indeplinite de corpul meu fizic. Am impresia ca nu am toate calitatile necesare pentru a-mi realiza dorintele si ideile, care risca sa ramana in stare de „proiect” sau de „vis nerealizat”.

Daca ceafa mea, ca pivot, se sprijina de valorile sau principiile exterioare, va fi mai slabita. Ceafa imi ajuta capul sa priveasca diferitele optiuni ale vietii sau diferitele imagini care apar in fata mea. Este important sa privesc cu iubire aceste imagini, fara sa critic sau sa judec, in libertate, ca pe un fluviu care lasa apa sa circule intr-o miscare continua, fara constrangeri sau restrictii.

Accept de asemenea, toate bogatiile ce se afla in mine, nu mai ma ocup de ceea ce cred ceilalti despre mine, deoarece acum sunt constient de tot potentialul care exista in mine.

(Sursa – dr.Jacques Martel)

Sa va fie de folos oameni frumosi!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

Anunțuri

Un gând despre „Ceafa – Cauzele subtile ale imbolnavirii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s