Iubirea ne face sa vibram cu o reactie biologica pozitiva

iubirea-de-sineDr. Angel Escudero ne spune: Boala reprezinta de obicei, lipsa de iubire in viata unui om, ceea ce produce o dizarmonie psihosomatica. Psihologic si fizic, boala este o cerere de iubire…

Copiii, de exemplu, demonstreaza ca aceste afirmatii sunt adevarate. Se stie  ca cei din spitale si orfelinate, lipsiti de iubirea mamei lor, cad prada tuturor tipurilor de boli, intr-o masura mai mare decat cei care se bucura de iubirea si grija mamelor. Aceste boli sunt, de fapt, o cerere de iubire. La adulti, lucrurile se intampla la fel: cei lipsiti de iubire sufera de mai multe boli.

Fiecare gand este un program complex in computerul cerebral, pregatit sa manifeste continutul lui in realitate. Gandul actioneaza asupra intregului sistem hormonal si asupra echilibrului minunat al sistemului vegetativ (simpatic -parasimpatic), ceea ce va duce la cresterea reziduurilor energetice, la tensiune sau relaxare musculara, nervozitate si frica sau siguranta.

Sa dau un exemplu: ce se intampla daca o femeie a invatat sa-si foloseasca gandul cum trebuie si are gandurile pozitive si placute, de care ea si copilul au nevoie, doreste ceva si stie ca poate sa obtina?

Ce se intampla? Ei bine, ca rezultat, ea este relaxata si calma – exista o predominenta a nervului vag. Uterul are nevoie de aceasta, pentru a crea contractii normale. Conditiile psihologice pentru normalitate in timpul nasterii se imbunatatesc, ceea ce face ca anestezia psihologica sa fie mai usoara. In situatia opusa, daca femeia la momentul nasterii are gandurii negative de teama, produce o predominanta a sistemul nervos simpatic. Productia sporita de adrenalina va actiona asupra uterului, intarziind contractiile si facand ca perioada travaliului sa fie mai dificila si mai dureroasa.

Daca ne imaginam viata ca pe un lant cu o multitudine de zale, vom vedea ca fiecare gand reprezinta echivalentul mental al unei zale. Daca tragem de o za intr-o directie – catre bine, sau catre rau – restul lantului se va deplasa in aceeasi directie.  Omul  trece prin viata fara sa tina cont de ceva atat de elementar, sau actioneaza ca si cand, de fapt, nu ar cunoaste valoarea propriilor ganduri. Mai mult, aceasta este cauza celor mai multe dintre problemele lui.

Ce se intampla cand un om se gandeste si la lucruri pozitive, si la lucruri negative, fara sa aleaga?

El produce blocaje in lantul vietii lui, deoarece nu a invatat ca, pentru a merge continuu in directia binelui, trebuie ca intotdeauna sa traga in aceeeasi directie, cea pozitiva.

Frica ne determina sa traim cu o reactie bilogica negativa si, in consecinta, suntem mai vulnerabili in fata bolilor. Iubirea ne face sa vibram cu o reactie biologica pozitiva, care aduce armonia cu tot ceea ce ne inconjoara.

Acesta este motivul pentru care evangheliile ne invata sa iubim, ca metoda de medicina preventiva.

Orice proces pedagogic ar trebui sa aiba, drept scop fundamental, largirea cunostintelor pe care omul le are despre el insusi, pentru a-i imbunatati calitatea vietii. Iar toate acestea trebuie sa urmareasca un tel fundamental: acela de a transforma frica ce stapaneste  viata omului, in iubire.

Frica produce reactii biologice negative, in timp ce iubirea produce reactii biologice pozitive si, prin urmare, ne aduce mai aproape de sanatatea perfecta.

(Sursa – Dr. Angel Escudero)

Sa va fie de folos oameni frumosi!

Psiholog Psihoterapeut Recatej Luana Luminita

http://www.luminasufletuluitau.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s